Новини

parallel_new

08ноем. ‘18

Производителят на матраци НАНИ със заявка за пазарно лидерство

„ПАРАЛЕЛ“ ЕАД лидер в производството на полиуретанова пяна, мека тапицирана мебел и матраци НАНИ предвижда сериозно разширяване на производственния си капацитет. Компанията , с близо 900 души персонал, се  стреми за 2019 година  да  увеличи оборота си с над 25% и да достигне до 90 млн.лв.

Това е третият етап от пет-годишният строителен и инвестиционен план на фирмата.За последните 5 години фирмата е направила инвестиции за 41 млн.лв. включващи изграждане на нови производствени сгради, оборудване, складове;  инвестиции в безопасни условия на труд и опазване на околната среда, обучение на персонал.

Размерът на предстоящата инвестиция е  27 млн.лв. , като планираният срок за завършване на строително-монтажните работи е май 2020 г.

На нова площадка от 50 000 м2 ще бъдат изградени 26 500 м2 закрити производствени площи включващи:

-         Модерно оборудвано хале за разкрой и конфекция на полиуретанова пяна;

-         Нови сгради, чрез които разширяваме производството на изделия за сън, за дома и сезонни изделия;

-         Високо-технологично и функционално складово стопанство за съхранение на полиуретанова пяна, даващо възможност за оптимизация на производството и гъвкавост при нейното конфекциониране;

-         Втори, напълно автоматизиран склад тип Radio Shuttle;

-         Съвременна административно-битова сграда;

-         Ще бъдат въведени в експлоатация машини и оборудване от най-висок технологичен клас, даващи възможност за внедряване на най-съвременни безотпадни технологии;

„Чрез планираното разширение ще разкрием  над 100 нови работни места. Предвиждаме  значително увеличение на обема продукция,която се реализира на българския пазар и в Европа, а чрез партнирането с IKEA  покриваме и пазарите на Русия, Азия, САЩ и Канада. Всеки един от нашите партньори от страната и чужбина е важен за нас. Считаме, че увеличеният стокообмен с нашите партньори и нарасналите доставки към IKEA са изключително положителен атестат за правилната посока на нашето развитие“ – споделиха от фирмата

Сподели

Още новини

True leader

06дек. ‘18

ЗА ВТОРА ПОРЕДНА ГОДИНА ПАРАЛЕЛ ЕАД Е "TRUE LEADER"

Инициативата TRUE LEADERS на ICAP България награждава български компании, лидери в своя сектор от икономиката.

certifficate

19юли ‘18

Нова успешна сертификация

Паралел ЕАД за пореден път декларира своята ангажираност по отношение на Устойчивото Развитие, при което грижата за Околната Среда е в центъра на управленската политика и корпоративна култура.

project

18юли ‘18

Нов материал, обогатен с билки, пуска в производство „Паралел“

Нов материал, получен от технологичния отпадък при производството на възглавници, матраци и завивки, обогатен със седем вида билки, представиха днес от фирма „Паралел“. Материалът е патентован в българското патентно ведомство и е иновативен не само за Европа, но и за целия свят. А разработването му е дело на екипа по проект "Иновации за здраве и тонус" на ОП „Иновации и конкурентоспособност“.